Стаття "Новое Время": Covid-19 змінив усе. Які квартири тепер цікавлять покупців

15-09-2021

Епідемія коронавірусу Covid-19 залишила українців вдома. Сім'ям довелося працювати, вчитися і розважатися у своїй квартирі, що кардинально змінило вимоги до житла. Лише поодинокі київські комплекси відповідають новим запитам споживачів — у них є свій спортзал, дитячі кімнати, конференц-зал, консьєрж-сервіс, експлуатований дах і навіть масажний кабінет.

Ліфт у ЖК Obolon Residences безшумно закриває двері і за хвилину опиняється на найвищому, 27 поверсі. Як і в багатьох новобудовах преміумкласу, в комплексі — експлуатований і популярний серед його жителів дах. У джакузі з підігрівом води люблять хлюпатися діти, а їхні батьки тим часом насолоджуються прекрасними видами на набережну Дніпра і неспішно вечеряють — консьєрж-сервіс доставляє страви з ресторану прямо нагору. Можливість затишно провести вечір у компанії друзів і рідних зараз особливо цінна.

Нова реальність

Як організувати своє життя в чотирьох стінах — відповідь на це запитання треба було отримати всім українським родинам. І якщо в попередні роки до квартири часто ставилися як до місця для сну, то минулого року житло стало і офісом, і школою, і рестораном, і місцем для проведення дозвілля.

Втративши змогу проводити час поза домом, деякі українці вирішили орендувати або купити просторий будинок за містом, що призвело до зростання попиту на заміську нерухомість. Але такий варіант підійшов не всім — багато хто не готовий відмовитися від динамічного міського життя, але хотіли б насолоджуватися свіжим повітрям на власній терасі, мати більше простору для роботи та дозвілля.

Наприклад, в ЖК Obolon Residences — найпреміальнішому комплексі на Оболоні, працює конференц-зал, де можна провести переговори або спокійно попрацювати над важливим контрактом. Після онлайн-занять діти можуть вирушити в дитячу кімнату — там багато ігор і різних активностей, які дають змогу вихлюпнути накопичену за день енергію. Водночас для дорослих доступний тренажерний зал і масажний кабінет, призначені тільки для жителів комплексу. Ще кілька років тому ці послуги здавалися приємним бонусом, а під час локдауну виявилися життєво необхідними.


«Ми передбачили всі ці об'єкти інфраструктури ще дев’ять років тому, коли будували першу з трьох секцій ЖК Obolon Residences, — розповідає керівник відділу продажів комплексу Оксана Забуруєва. — Тоді в Києві практично не було комплексів з такою розвиненою внутрішньою інфраструктурою. Зараз же, при будівництві нового ЖК Obolon Plaza, ми навіть не замислювалися про необхідність спортзалу, дитячої ігрової або закритої тераси — це must have сучасного житлового комплексу. А відкриті планування дозволять жителям самим сформувати функціональний простір для життя своєї сім'ї».

До речі, серед покупців Obolon Plaza — багато власників квартир у Obolon Residences, які купують апартаменти в споруджуваному комплексі для своїх дітей або як вигідну інвестицію. «Вони задоволені високою якістю обслуговування, яке ми надаємо. І знають, що сервіс та інфраструктура в новому комплексі будуть на тому ж рівні, адже над ним працює команда, що успішно реалізувала ЖК Obolon Residences, під управлінням надійного партнера — інвестиційної компанії Dragon Capital», — уточнює Оксана.

Успішна інвестиція

Цінність житла в комплексах, де є все необхідне для життя і розваги, зростає. Кожен п’ятий орендар у Києві винаймає квартиру в комплексі бізнес- або преміумкласу, говорить керуючий партнер консалтингової компанії SV Development Сергій Степенко. І це приваблює інвесторів, які купують житло і продають його перед введенням будинку в експлуатацію або здають в оренду. На перепродажі можна непогано заробити, головне — вибрати надійного забудовника, який будує ЖК високого рівня з хорошою інфраструктурою. У комплексах високої цінової категорії інвесторів приблизно 10−15% від загальної кількості, додає директор консалтингової компанії City Development Solutions Роман Герасимчук.

Квартири в ЖК преміумкласу займають всього 10% на ринку нерухомості Києва. Дійсно якісних комплексів, які надають споживачам повний спектр послуг на найвищому рівні, — дуже мало. А отже, ціни на такі квартири не будуть знижуватися, що робить цю категорію житла привабливою для інвестицій.

Оригінал статті читайте на сайті "Новое Время".