Майстер-клас з робототехніки

07-09-2018

Навчальний рік у маленьких жителів Obolon Residences почався дуже незвичайно. Замість математики та читання ми влаштували для них урок з робототехніки! 

Спершу діти познайомились з основами робототехніки і роботою з примітивними роботами. У дитячих руках заграла справжня, хоч і маленька, електрогітара. Робот, що складається з головного блоку, звукових і гіродатчиків, при підключенні дротів до різних блоків видавав звуки різної тональності.

Більш складний робот Make Block завдяки візуальному датчику вміє об’їжджати перешкоди на своєму шляху. На майстер-класі діти розібрали мотор, який приводив у рух гусениці робота, та протестували його роботу. Цікаво відмітити, що 7 із 8 учасників – дівчата, які із задоволення розкручували гвинтики та розбирались із датчиками та дротами.

Останнім, та не менш цікавим, стало малювання 3Д ручкою. Пластикові стержні, які вставляються у нагріваючи пристрій «ручку», дають можливість створити малюнки, які застигають та перетворюються у об’ємні пластикові об’єкти. Сподіваємось, шкільні уроки цьогоріч будуть не менш цікавим!